kiełki są niskokaloryczne

zawieraja błonnik co wzmaga uczucie sytości

posiadają łaściwości przeciwutleniające

witaminy Ai E oraz B6, kwas foliowy

zawierają potas, który przyczunia się do obniżenia ciśnienia

Składniki:

  • ✔️400g pierś kurczaka
  • ✔️olej słonecznikowy
  • ✔️1 cebula
  • ✔️2ząbki czosnku
  • ✔️1/2 główki kapusty pekińskiej poszatkowane
  • ✔️20 dag kiełków fasoli
  • ✔️sol, pieprz, papryka słodka,

kiełki są niskokaloryczne

zawieraja błonnik co wzmaga uczucie sytości

posiadają łaściwości przeciwutleniające

witaminy Ai E oraz B6, kwas foliowy

zawierają potas, który przyczunia się do obniżenia ciśnienia

Przygotowanie:

Wrzuć pokrojonego kurczaka, smaż kilka minut.
Następnie dodaj cebulę i czosnek.
Smaż 2-3 minuty, cały czas mieszając, aż cebula nieco zmięknie, złapie kolor.
Dodaj kapustę pekińską.
Smaż na dużym ogniu ok 5 minut, cały czas mieszając, żeby kapusta zaczęła mięknąć.
Dodaj kiełki fasoli.
Przesuń warzywa ku bokom pateln.
Skosztuj i w razie potrzeby dodaj sól i pieprz do smaku.
SMACZNEGO🤗🙋‍♀️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *