Niby kurczak.. ale z boczkiem brzmi już nieco ciekawiej.. Dobra odmiana dla urozmaicenia posiłku.

SKŁADNIKI:

  • 4 piersi z kurczaka
  • przyprawy: sól, pieprz, papryska słodka
  • 12 plastrów wędzonego boczku bez skóry
  • olej

Przygotowanie:

  1. Piersi doprawiamy przyprawami: solą, pieprzem, papryka słodka
  2. Kurczaka owijamy plastrami boczku. Najlepiej jeden plaster boczku na piers – ewentualnie noża zrobić mniejsze kawałki kurczaka – wtedy kawałki boczku rownież bedąmniejsze.
  3. Układamy w blaszce do pieczenia.Dodajemy odrobine oleju i wody – kilka łyżek.
  4. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piekę przez 20-25 minut.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *