SKŁADNIKI

2/3 Osoby

  • 1.5 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki cukru pudru lub kryształu
  • 1 łyżka cukru wanilinowego
  • proszek do pieczenia
  • 2 jajka
  • 0.5 szklanki oleju roślinnego
  • 1 i 1/3 szklanki mleka
  • sól do smaku

PRZYGOTOWANIE

  • Mąkę wsypujemu do miski.
  • Mieszamy składniki: proszek do pieczenia, sól, cukier, cukier wanilinowy. Następnie dodajemy jajka, olej roślinny oraz mleko.
  • Zmiksować mikserem na kremową konsystencję.
  • Rozgrzać gofrownicę.
  • Piec przez około 3, 4 minuty lub przez czas podany w instrukcji gofrownicy.
  • Posypać cukrem pudrem lub podawać z ulubionymi dodatkami np. owocami i bitą śmietaną.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *