Domowe wyroby zawsze urzekają smakiem i zachwycają wszystkich domowników. Nawet najmłodszych i najbardziej wybrednych. Skutecznie przemycisz np. cebulkę, którą niekoniecznie lubią wszystkie dzieci:)

SKŁADNIKI

  • 1 puszka tuńczyka
  • biały ryż – pół szklanki lib 1 woreczek
  • 1 marchewka
  • 1 duża cebula
  • olej
  • szklanka bulionu warzywnego
  • 1 czubata łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki ostrej papryki

PRZYGOTOWANIE.

  • Ryż gotujemy.
  • Marchewkę, pietruszkę cebulę obieramy. Wszystko ścieramy lub szatkujemy.
  • Wrzucamy wszystko na patelnię i dodajemy odrobinę oleju. Mieszamy i czekamy aż zmięknie.
  • Wlewamy bulion z kostki warzywnej (najlepiej domowej), chwilę gotujemy.
  • Dodajemy odcedzony ryż, doprawiamy do smaku pieprzem, słodką papryką, doliny.
  • Na koniec koncentrat pomidorowy lub zmiksowane pomidory.
  • Można jeść na ciepło lub po ostygnięciu na kanapce.

Processed by Collageable

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *